2023-08-18 27 浏览
今日就同朋友来旺角通菜街到揾食,唔行过都唔知女人街都有好多特或餐厅小店,咁啱见到呢间叫「Foodo 」系主打日本食材的意粉店,咁就去试下啦,餐厅以白色为主色比人感觉简约洁净好舒服。同埋餐厅主打都系手作意粉及薄饼。 凉意粉呢个系期间限定的意粉,内有自家蕃茄干、苹果、菠菜叶、及橄榄油,好啱食素的朋友,同埋佢好清新好啱而家咁热的天气食。而所有薄饼及意粉都可以免费升级做套餐,会有冻水果茶或冻冷泡玄米茶。 手作薄饼手作薄饼我地就选择左果菠菜叶、车打芝士、日本太阳蛋手作薄饼,薄饼好香脆,同埋将果太阳蛋整穿来点果薄饼真系好正。 日渍糖心蛋我系糖心蛋控,去到餐厅见到果餐牌一定会必点的食物,呢个蛋生熟度刚刚好,同埋劲入味。 焦糖脆脆蛋糕呢个蛋糕真系一定要叫,佢个蛋糕底好松软及湿润,我平时都好怕食有Cream的蛋糕,但呢个Cream真系好清新再夹埋果焦糖脆脆令到果蛋糕味道更加提升。

凉意粉

手作薄饼