为左隆重其视生日moment , 第一次,用预订服务去book 位,餐厅好好,立即打黎话我知星期六系半自助餐黎,仲前一日confirm booking , 仲讲左食到9:30就截单,因为前题我要8:00先到。今次系以半自助餐嘅模式去进行,冇得单叫,但有得选择佢预定嘅菜色,其后可以去拎野食。首先有一个刺身拼盘,内有(飞骤和牛(2 枚),大吞拿鱼腩,油甘鱼,深海池鱼,牡丹虾,带子)全部都好新鲜,连我唔食牛嘅人,都心思思,想试下 系点,原来感觉好似吞拿鱼咁,唔系想像中个种牛啦!其他嘅都系入口即溶,好难忘,连我少别的油甘鱼令我对鱼有另一种看法,原来可以咁鲜味。再吃了海胆茶碗蒸,好似啫喱,入口味道淡淡的,未食过熟海胆,个味道唔似生食咁;)另外,炉端烧叫左喜之次一夜干同飞驒和牛厚烧 (100g)一夜干真系要伴酒食,肉质好嫩,但系真的好咸,配饭加酒就一流啦!和牛好厚重,入口即溶,都有啲漏,都系加埋饭,吸左啲牛油就正啦!另外,食左好多自助小食,清酒煮蚬,酒香浓厚,好食好食。食埋串烧炸物,都系正常发挥,最紧要热同鲜。有肉同埋有瓜菜类。另外,甜品都系惊喜之作,红莓北海道3.6牛乳奶冻 水晶饼芒果慕丝热情果

另外,炉端烧叫左喜之次一夜干同飞驒和牛厚烧 (100g)

和牛好厚重,入口即溶,都有啲漏,
都系加埋饭,吸左啲牛油就正啦!

另外,食左好多自助小食,清酒煮蚬,酒香浓厚,好食好食。

食埋串烧炸物,都系正常发挥,最紧要热同鲜。
有肉同埋有瓜菜类。

另外,甜品都系惊喜之作,
红莓北海道3.6牛乳奶冻
水晶饼
芒果慕丝热情果蛋糕
车厘子脆米饼
香橙果冻
Associated fruit Possi
铜锣烧

总结:

会再帮衬,同埋应该要俾多啲人知道
好好味
2023-03-18