🇭🇰Hong KongAverage expense pp: $800-1000+📍Address: YUKIMI (Causeway Bay)Shop A, 5/F, Zing!, 38 Yiu Wa Street, Causeway Bay日本餐厅其实唔一定要食贵嘅Omakase ,单点都可以品尝到美味嘅食物,可以话系丰俭由人!首先就是这道双子蟹肉沙律,新鲜的蟹肉和沙律完美地融合在一起,口感清爽。第二道菜金枪鱼刺身三吃,刺身非常新鲜,师傅已三种食法制作,食客可以品尝到不同嘅美味。第三道菜,唐扬炸鸡的鲜嫩口感和黑胡麻酱真系意想不到嘅完美组合,一咬下去,外酥内嫩的炸鸡肉,配上香浓的黑胡麻酱,意外地香口,好快就清晒成碟!第四道菜茶渍白桦豚也是非常的出色,茶渍的口味更可以彰显豚肉嘅滑嫩。我哋相当推介A5和牛三文治,牛肉的鲜嫩口感和烘得香脆的牛肉面包,和牛入口,油脂满溢,非常香口,令人回味无穷!最后一道芝士松叶蟹稻庭乌冬,咸香的芝士加上新鲜的松叶蟹,每一啖稻庭乌冬包住香浓嘅芝士,作为芝士fans既我,表示非常正!最后嘅甜品都可以睇到师傅嘅心思,豆乳焦糖布丁用火枪烧到外脆内嫩,豆乳味好香浓!最
🇭🇰Hong Kong

最后一道芝士松叶蟹稻庭乌冬,咸香的芝士加上新鲜的松叶蟹,每一啖稻庭乌冬包住香浓嘅芝士,作为芝士fans既我,表示非常正!最后嘅甜品都可以睇到师傅嘅心思,豆乳焦糖布丁用火枪烧到外脆内嫩,豆乳味好香浓!最中雪糕,加埋士多啤梨,非常吸晴,充满少女心思!