2024-12-09 545 浏览
今日去试海之恋呢间日本餐厅,佢都好多选择有丼饭乌冬,仲有刺身饭。豪华海鲜丼茶渍饭刺身都好新鲜,而且份量都唔少,三文鱼好肥美,吞拿鱼,甘虾,带子同埋鱼子都好鲜甜,我哋拣咗香龙虾汤,个虾汤好鲜,饮得出系用虾头熬出嚟,食晒刺身嘅时候最后倒埋个汤,捞埋个饭嘅时候好似汤饭,最啱冬天嘅时候食吉列猪扒定饭,猪扒比想像中细份少少,但系外皮好脆,入边猪扒嘅肥瘦比例唔错,不会太干,个日本饭好有惊喜,烟烟韧韧,真系好想叫多碗再食我哋各自都嗌咗杯嘢饮,个百香果好香,但系唔会太甜,咖啡都配咗糖浆,你可以自行去加牛肉薯饼,满满嘅薯蓉捞埋牛肉,刚刚炸起,热辣辣雪糕好有惊喜,我哋加咗$35 ,每人都要咗一份,上面嘅雪糕食得出系高质,旁边嘅朱古力带有少少朱古力苦味,唔会一味死甜,而且下面仲有一啲麦片脆脆,最后可以食埋个窝夫饼底,好大满足

豪华海鲜丼茶渍饭

刺身都好新鲜,而且份量都唔少,

吉列猪扒定饭,

牛肉薯饼,满满嘅薯蓉捞埋牛肉,刚刚炸起,热辣辣