2022-05-08
突然之间好想食沾面,又开始有一个食沾面之旅😆😆😆食完今次又会谂下次食边一间嘅沾面😝因为我真系好钟意食沾面或者捞面🥰今次叫咗一个沾面,一个拉面同一个小食😌原先想叫北海道极浓蟹汤拉面,但系由于期间限定要五月尾先有。可惜可惜~但建议可以喺餐牌上写明可提供嘅日子,唔系会好失望餐厅即叫即整件厨师喺度煮紧面😋另外, 我见外卖自取都有优惠,如果自己一个人食外卖都唔错但如果同朋友我觉得糖食会开心啲终于上菜啦😍😍😍鸡白汤沾面($138)金鹤拉面主打鸡汤拉面,而唯一一款沾面就系鸡白汤沾面,鸡汤底好浓郁好香,咸味唔会太重所以可以令人一口接一口。面嘅粗幼度适中,容易可以挂汁,同时配有两块豚肉同两块鸡肉,口感软滑。跟餐亦会有一只糖心蛋🥰my favourite 😻 黑蒜酱油汤拉面 ($98)汤底香浓黑蒜油味但饮落唔会抢左本身嘅酱油味面身软硬适中,有鸡肉同豚肉,唔系好似一般拉面咁得豚肉,肉质嫩滑,唔系好韧,可以啖啖肉日式饺子四只 ($38)饺子就一般,不过不失,食落去有空气嘅口感,不过系几脆既
餐厅即叫即整件厨师喺度煮紧面😋
终于上菜啦😍😍😍
鸡白汤沾面($138)
黑蒜酱油汤拉面 ($98)
汤底香浓黑蒜油味但饮落唔会抢左本身嘅酱油味
日式饺子四只 ($38)
饺子就一般,不过不失,食落去有空气嘅口感,不过系几脆既