2022-05-10
男友知道我呢排做野辛苦 于是带我去呢间日式餐厅食好野减一减压 😌的确系冇介绍错😍😚前菜有沙律 🥗跟面豉汤 值得一提系佢个面豉汤加入左不少嘅蚬肉🥳增加其鲜味同咬口👍1. 左口鱼边寿司🤩真心大推呢款寿司!一定一定要趁热食😙首先佢既油脂非常丰富 灼烧过之后更带出好浓烈嘅鱼油香味 😍加埋木鱼碎 一入口即刻化开 其香味喺口腔停留咗好耐 齿颊留香😋 嚟到依度必点 幸福感max 2. 深海池鱼刺身肉质非常新鲜 ☺️因为够新鲜所以先爽口弹牙 仲要非常之厚🥳食到啖啖鱼香之后再散发出鲜味 适合系主菜之前食🤪3. 🦪室津生蚝是两只超大size嘅日本室津直送🇯🇵生蚝 😍厚肉到爆😜 即叫即开 喺视觉上已经系冲击 食落口爽滑同埋之后再带出甘甜😉4. 蟹膏豆腐🦀要一呈上就趁热即食!豆腐切成一口size非常方便入口 😜滑溜既豆腐+淋上浓味既蟹膏酱 真系一试难忘😌又唔会好腻5. 花锦鱼生丼极级丰富嘅食材 当中有 三文鱼粒+白身鱼+右口鱼边+赤虾+劲大粒既三文鱼子+金蟹子+樱花虾+蟹膏豆腐+松叶蟹+甜蛋+蚬肉+青瓜粒! 一口落口食可以食到咁丰盛既新鲜食材 果然好满足😜且丼上有只日本玉子渍,捞埋一齐食仲正6. 梦之丼嚟到梦
1. 左口鱼边寿司🤩
真心大推呢款寿司!一定一定要趁热食😙
2. 深海池鱼刺身
3. 🦪室津生蚝
4. 蟹膏豆腐🦀
要一呈上就趁热即食!
5. 花锦鱼生丼
且丼上有只日本玉子渍,捞埋一齐食仲正
6. 梦之丼
嚟到梦之丼当然唔少得叫佢果镇店之一既梦之丼😙 同样地食材好丰富
包括左
三文鱼蓉+三文鱼子+帆立贝+海胆+牡丹虾+松叶蟹+右口鱼边
不过当日冇海胆 变左吞拿鱼蓉 都系一流既享受😎
且叫呢个丼仲会配有橙醋😉待应表示可以饮一口橙醋 同埋把橙汁点在帆立贝/ 牡丹虾上 令其鲜味再出啲! 的确 咁样食令其味道更较出☺️很清新既食法
值得一提系待应服务态度非常一流 店员姐姐会主动问客人需要同 refill茶 亦会简单介绍菜式同食法
整体环境清静同干净 刺身海鲜 非常新鲜 系日本空运过嚟! 虽然价钱比较中上 但一分钱一份货 质素绝对值回票价 一定会再黎encore !