2022-05-23 471 浏览
呢间餐厅之前都食过两次,对上一次仲觉得服务好好😂事缘系小笼包一夹即穿底,食晒之后同经理反映,等佢地留意下,点知经理话同我地cancel左呢笼小笼包,完全估唔到😳早几日忽然间谂起呢间餐厅,衬住今日放假又同朋友入来帮衬了😏去到餐厅大概六点半,但只有几枱坐左人,大部分位都系吉嘅~staff好贴心咁安排我地坐系少人个边👍本身来之前已经大致谂好想食乜,同埋因为餐厅食物选择唔多😂所以好快就可以点餐~餐厅都系要自己手机点餐~今次叫左:🐷豚肉小笼包🐟松子鱼🐷回锅肉配荷叶饼食物上枱都算几快,点完餐冇耐就已经开始上菜👍🐷豚肉小笼包 ($58)皮薄,但夹上来唔会穿底漏汤~汤汁好清,好食😋🐟松子鱼 ($148)呢个又系来亲呢度都会叫嘅野😂松子粒好多😍汁酸甜适中,唔会好酸😚不过条鱼今次炸得唔够脆😕同埋呢个价钱,鱼嘅份量似乎少左D😢🐷回锅肉配荷叶饼 ($138)呢个应该系新菜来,之前冇见过~见佢跟荷叶饼,好似几得意,所以试😂🐷回锅肉同平时食开嘅唔同😳有豆干、🐷肥肉片同🥬椰菜~仲加左几多磨豉落去,但食落去就会觉得好咸😐荷叶饼好软熟,夹住回锅肉食几得意~不过包得四件,唔够夹回锅肉😢想散叫荷叶饼,手机又显示已售罄🤷‍♀️
呢间餐厅之前都食过两次,对上一次仲觉得服务好好😂
事缘系小笼包一夹即穿底,食晒之后同经理反映,等佢地留意下,
点知经理话同我地cancel左呢笼小笼包,完全估唔到😳

早几日忽然间谂起呢间餐厅,衬住今日放假又同朋友入来帮衬了😏

去到餐厅大概六点半,但只有几枱坐左人,大部分位都系吉嘅~
staff好贴心咁安排我地坐系少人个边👍

本身来之前已经大致谂好想食乜,同埋因为餐厅食物选择唔多😂
所以好快就可以点餐~
餐厅都系要自己手机点餐~

今次叫左:
🐷豚肉小笼包
🐟松子鱼
🐷回锅肉配荷叶饼

食物上枱都算几快,点完餐冇耐就已经开始上菜👍

🐷豚肉小笼包 ($58)
皮薄,但夹上来唔会穿底漏汤~
汤汁好清,好食😋
豚肉小笼包
🐟松子鱼 ($148)
呢个又系来亲呢度都会叫嘅野😂
松子粒好多😍
汁酸甜适中,唔会好酸😚

不过条鱼今次炸得唔够脆😕
同埋呢个价钱,鱼嘅份量似乎少左D😢
松子鱼
🐷回锅肉配荷叶饼 ($138)
呢个应该系新菜来,之前冇见过~
见佢跟荷叶饼,好似几得意,所以试😂

🐷回锅肉同平时食开嘅唔同😳
有豆干、🐷肥肉片同🥬椰菜~
仲加左几多磨豉落去,但食落去就会觉得好咸😐

荷叶饼好软熟,夹住回锅肉食几得意~
不过包得四件,唔够夹回锅肉😢
想散叫荷叶饼,手机又显示已售罄🤷‍♀️
回锅肉配荷叶饼
回锅肉配荷叶饼
最后埋单两位共 $378.4,计埋加一服务费~
两个人食,略嫌贵左D~
环境上,好阔落,坐得几舒服😊

服务上,收碟加水都好密👍
但唔知点解o岩o岩坐低,水都冇杯,要自己手机点餐先有🤷‍♀️
同埋食到中段想叫一个白饭,费事又开手机叫,就谂住同staff讲加单,
但staff叫我地用返手机落单☹️
隔左阵,望到隔离枱有个中年女人想落单,个staff竟然攞埋部机去帮佢落单🤷‍♀️
Well,依加算点先……

今次用餐感觉一般,短期内应该唔会再来了~
2022-05-22
$189.2 (晚餐)
豚肉小笼包