2018-04-24
每逢星期一,总系闷闷地啱啱放完两日假,个个都想返屋企食住家饭,等个荷包回下气。今日我都系收工返屋企,但系就要食自己,想简简单单,大丼屋就最啱大丼屋就系百悦坊二楼,行去荃湾西站唔驶十分钟,够晒就脚。店内布局简洁,座位整齐干净,就似日本的街坊小店,好casual 咁坐低食个晚餐先来一客芝士蟹子口烧玉子,厚厚的玉子,面层封上火炙芝士,芝士蛋香粒粒蟹子一铺清,呢个时候好想有啖饭呀食丼好处系快靓正,鳗鱼丼即到,店家秘制酱油好香呀,厚烧鳗鱼啖啖肉,酱油、鳗鱼汁捞饭,唔使9秒9就KO晒阿妹无我咁大驶,粮尾仲可以食过招牌鱼生丼,北海道海鲜丼,真系大碗到无朋友,大大片三文鱼、两只大带子、三文鱼籽一大堆阿妺眼阔肚窄同我share , 分开其实足有两大碗今日casual 二人餐,一人百零蚊,转下口味,唔驶成日茶记食晚餐咁颓,呢度胜在就脚又抵食,食饱饱行一小段路就到西铁站,早D返到屋企仲可以睇到爱回家,认真 perfect 池其实佢仲有好多其他选择,丰俭由人
阿妺眼阔肚窄同我share , 分开其实足有两大碗
认真 perfect 池
其实佢仲有好多其他选择,丰俭由人