🍢日系串扬炸物专门店🍢-相信有好多朋友去大阪玩嘅时候都会食到当地传统小食名物「串扬」😉 其实即系有啲似天妇罗等炸物 不过相对嚟讲比较平民少少嘅小食😁 会用竹签串起食材再上炸浆炸而整成👀 今次我哋就嚟到呢间专系食串扬炸物嘅专门店 睇下同日本食开嘅风味有冇咩唔同先😆-🍢自选6款串扬配汤乌冬套餐 $125起今次就同朋友一齐㨂咗个自选串扬lunch set 串扬款式好多 即叫即炸😗 我地㨂咗以下呢几款⬇️-🐷豚肉秋葵卷🐷黑豚肉五花两款猪都几好味 油脂同肉比例唔错 餐厅仲依照串串嘅口味会特别配上酱料 或者特殊口味嘅调味料 好有心思 另外亦有自家调配嘅串扬汁同芥末酱 正呀😙-🐥秘制Juicy香脆鸡翼🐥鸡胸软骨鸡翼果然人如其名 真系好Juicy 一咬就开始流汁😂 另外鸡胸软骨炸到脆卜卜 好香口 送酒一流❤️-🍤北海道天使海老海老卖相好靓 大大只脆卜卜而且望落外层都几干身 唔会好油腻🤓 因为炸到全身都脆脆地 所以吾以成只咁食😍-🦑紫苏鱿鱼卷紫苏叶嘅香气好足够 加上鱿鱼炸到脆脆哋 唔使沾酱都好够味-🍄香菇食咗咁多肉肉 当然要食返啲菜啦 呢个炸香菇都几大份 而且仲好Juicy添😁-📍岳川串扬 (铜锣湾)铜锣湾
🍢日系串扬炸物专门店🍢

🍤北海道天使海老

🦑紫苏鱿鱼卷
紫苏叶嘅香气好足够 加上鱿鱼炸到脆脆哋 唔使沾酱都好够味

🍄香菇

📍岳川串扬 (铜锣湾)
铜锣湾摩理臣山道8号地舖