2022-12-29
呢间Cafe喺香港有四间分店,一直人气高企㗎💞因为佢招牌嘅疏乎厘pancake大大份,质素又唔差,所以好多人都慕名而来😗我帮衬左两次美孚嘅分店,都觉得质素唔差,约frd打卡食饭就最啱🥰佢依家仲有冬日限定姆明主题🤣所有野食都好得意!打卡一流💞🌟士多啤梨疏乎厘🍓🥞 $136 (3.8/5)疏乎厘有三大件🥰上枱大大份,净系打卡都一流❣️Pancake好松软,蛋味亦都好香浓😆忌廉好滑,配合鲜甜嘅士多啤梨🍓就啱啱好😌不过肥仔嘅我就略嫌忌廉唔够多😝食到最后得返旧pancake觉得有啲dry 🤣🌟芝士牛肉三文治配煎蛋 $82 (3/5)三文治烘得好脆,不过食落去就似茶记嘅蛋牛治🤣芝士味唔太出,不过连埋煎蛋食都几开心嘅😂不过呢个价钱就…有啲贵😂😂😂🌟焦糖脆脆鲜奶咖啡 $45 (3/5)上面有绵密嘅泡泡🫧焦糖脆脆好好味😋咖啡甜甜地易入口~完全唔会苦😉🌟竹炭咖啡 $48 (3/5)其实我唔知竹炭系咩味🤣除咗佢个样系黑色几型可以打卡之外,饮落去就系甜甜地嘅latte味😳不过个人唔钟意饮甜嘅咖啡,所以两只都唔系我口味🤣Overall嚟讲呢件cafe虽然靓,质素都唔差,不过定价偏高~如果同姊妹一齐嚟high te
🌟士多啤梨疏乎厘🍓🥞 $136 (3.8/5)
🌟芝士牛肉三文治配煎蛋 $82 (3/5)
🌟焦糖脆脆鲜奶咖啡 $45 (3/5)
🌟竹炭咖啡 $48 (3/5)
Overall嚟讲呢件cafe虽然靓,质素都唔差,不过定价偏高~如果同姊妹一齐嚟high tea打卡倾下计嘅话,都系一个几唔错嘅选择😉
加一服务费:✅
回头率:❤️❤️❤️ (5个❤️为满分)
📍地址:PHI Coffee & Pancake (美孚)
美孚百老汇街69-119号美孚新邨地下91A号舖