2023-04-13
早几日起大围果边踩完单车,去咗木子居酒屋食晚饭~依间居酒屋嘅装修好日系,仲有榻榻米坐,空间都几大,几舒服😌嚟到居酒屋当然有多款清酒🍶而食物嘅种类都唔少今次叫咗:胡麻豆腐蕃茄沙律$68胡麻豆腐好滑,新鲜嘅蕃茄同埋生菜加埋酱汁,真系好开胃活平目鱼刺身(12切)$188好新鲜好鲜甜~加少少wasabi 同酱油一齐食,更加带出鲜味松叶精选蟹钳$88都几大只,蟹肉鲜甜,钟意食蟹嘅可以试吓杂锦天妇罗$108炸得啱啱好,好香脆,唔会好油腻~各种嘅食材都好新鲜,包括虾,鱚鱼同埋蔬菜,最钟意炸虾天妇罗同茄子~虾肉爽口弹牙,茄子外脆内软福冈冻荞麦面 $88本身谂住运动完随便拣个主食食下,点知好有惊喜🤩面条好弹牙,汤汁鲜甜~配埋温泉蛋同天妇罗脆脆一齐去口感好丰富饮品方面,我哋叫咗芒果白桃乌龙茶($58)同埋柚子柠檬梳打($48)都好好味,特别系柚子柠檬梳打,好开胃总括而言,依间居酒屋嘅食物质素唔错,食物种类都唔少~服务方面都几好,员工亲切,下次再去大围踩单车会再去试下串烧类、寿司同卷物🍣
今次叫咗:
胡麻豆腐蕃茄沙律$68
胡麻豆腐好滑,新鲜嘅蕃茄同埋生菜加埋酱汁,真系好开胃
活平目鱼刺身(12切)$188
松叶精选蟹钳$88
都几大只,蟹肉鲜甜,钟意食蟹嘅可以试吓
杂锦天妇罗$108
福冈冻荞麦面 $88