2024-03-01
呢间日系Cafe环境清新明净,门口有玻璃透光,日头喺度发呆叹杯咖啡都几好~ 最特别系有层阁楼,上面有Tatami位坐,几啱打卡!又可以自成一角~晚餐嘅主食选择唔算好多,拣咗比较特别嘅嚟试吓,觉得味道唔错,特别系意大利饭,性价比OK!咖啡选择好多,拉花靓,值得试吓!🔸日式烧汁鳗鱼豆乳意大利饭 $138原条鳗鱼几软棉,烧汁唔会过甜~ 第一次见豆乳配意大利饭,估唔到几match,无忌廉汁咁易腻,饭粒软硬度适中,吸满豆乳汁好香浓,又有蔬菜粒同蘑菇增加口感!几好食,值得试试😋🔸慢煮鹿儿岛豚肉眼香草蕃茄汁马铃薯团子粉 $148有两块厚切豚肉,口感扎实啖啖肉,唔算干但稍为唔够juicy~ 团子粉口感软糯,配蕃茄汁几清新!🔸明太子薯条 $58份量多,薯条香脆,配明太子酱食,正!多啲酱更好🤣🔸君度橙酒朱古力咖啡 +$34叫主食,饮品可减$20~ 个拉花好靓!配咗一片橙干,朱古力咖啡香浓,有少少酒味,几好饮!
🔸慢煮鹿儿岛豚肉眼香草蕃茄汁马铃薯团子粉 $148
🔸明太子薯条 $58
份量多,薯条香脆,配明太子酱食,正!多啲酱更好🤣
🔸君度橙酒朱古力咖啡 +$34