2020-04-12
🦀🍚松葉蟹肉飯配炸軟殻蟹 $148軟殻蟹大大隻 好多肉有膏 炸得幾鬆脆唔油膩 好食 然後用蟹籽蟹肉青瓜沙律醬仲有隻溫泉蛋撈飯 係好食既 份量都可以 唔算細🍘🧀紫菜脆片配三文魚子 醬油芝士 $128三文魚子好新鮮 粒粒爆開都好鮮甜 與芝士塗在紫菜脆片一齊食 配搭好新穎 但整體覺得三樣野放埋一齊唔係好夾🥚🥞法式焦糖班戟 $108焦糖其實只係點綴 佢無好似焦糖燉蛋咁真係有脆脆焦糖口感 只係輕輕將表面燒焦 淋上練奶(應該係 唔肯定🤣) 切開入面 好香 個熟度拿捏得幾好 乾與濕潤之間 吃起來就係覺得好似英式crumpet 不錯的 只係個人覺得pancake配練奶唔係最好選擇 但都係一個好味既pancake黎總括而言 價錢偏貴 不過食物質素 例如軟殻蟹三文魚子都係靚既 令心理平衡返少少 可以一試 店鋪格調好舒服 食物味道雖不至驚喜 但都唔錯
🍘🧀紫菜脆片配三文魚子 醬油芝士 $128
🥚🥞法式焦糖班戟 $108