2022-05-25
#wetdodo_太子 #wetdodo_旺角几适合同朋友相聚小酌既日式居酒屋入面位置唔多 但环境唔错🫶🏻我谂大部分既客都系预约员工态度几好☺️不过呢到唔系播日文歌而系本地歌🤣本身想试下佢地有个打卡名菜「立山黑部」同埋「颓蛋」原来要预订的🥹下次再去就要记得打去留定🧐———————————————————————🥢猪骨浓汤豚肉锅 $158😋:7/10汤锅份量足够两个人share 入面有杂菜、菇、红萝卜、腐皮同豆腐等主角既豚肉有三大块厚切同埋味道几浓郁汤底我地饮晒都冇觉得口渴证明左唔系啲味精嘢🤣同埋汤底有阵阵肉香 不过唔腻如果有乌冬系底就更开心了~🥢邪恶玉子烧 $98😋:8.5/10话明邪恶就紧系要有拉丝芝士🫶🏻玉子烧系超级嫩滑🤩亦有蛋香味芝士既份量落得适中所以蛋同芝士互相配合 冇抢咗大家既味道~相得益彰呢个必试!🥢清酒煮蚬 $78😋:8/10呢个清酒既味道都几浓郁而且系偏甜味重重口味人士会钟意🤟🏻蚬肉都够大粒 亦好入味🥢月见鸡肉棒 $68😋:7/10原来呢个得一条🥹有啲少贵如果份量多啲会开心啲比左一只日本生蛋可以配住食生蛋味道好浓 唔好点太多好啲会抢左鸡肉既味免治鸡肉棒肉质结实 入面仲夹杂
几适合同朋友相聚小酌既日式居酒屋
入面位置唔多 但环境唔错🫶🏻
我谂大部分既客都系预约
员工态度几好☺️
不过呢到唔系播日文歌而系本地歌🤣
本身想试下佢地有个打卡名菜「立山黑部」
同埋「颓蛋」
原来要预订的🥹
下次再去就要记得打去留定🧐
———————————————————————
猪骨浓汤豚肉锅
汤锅份量足够两个人share
入面有杂菜、菇、红萝卜、腐皮同豆腐等
主角既豚肉有三大块
厚切同埋味道几浓郁
汤底我地饮晒都冇觉得口渴
证明左唔系啲味精嘢🤣
同埋汤底有阵阵肉香 不过唔腻
如果有乌冬系底就更开心了~
邪恶玉子烧
味道唔错 而且唔会太甜
但酒味又够重 不过其实度数唔高
入口系柚子既香味 后劲就系酒香
呢个值得一试
👅:整体系一间唔错既居酒屋~味道上都有水准🤓不过份量系偏少一啲既~预左系同朋友吹水饮下sake食下小食系唔错既选择🤟🏻btw我见佢仲写左呢家$299系21:30-00:00可以任饮指定生啤同清酒🤫
——————————————————————
朝ASA
💸:人均~$300 (二人Dinner)
📍:太子大南街39号地舖
✨收加一
#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #foodphotography #foodblogger #太子美食 #旺角美食 #居酒屋 #sake #朝 #asa #日式居酒