📍桂月位于太子同深水埗中间既桂月,朝早系cafe,夜晚系酒吧,有情调得黎,食物都几高质~由太子地铁站行5分钟左右就到喇~今次叫左一个二人套餐,真心好抵食,回头率极高既一间餐厅😎套餐有前菜(烟三文鱼无花果沙律),汤(南瓜蓉汤),主菜一款(美国特选牛柳配匈牙利鹅肝),意大利粉/饭一款(脆炸鳕鱼西西里蕃茄酱意大利饭),甜品一款(柚子蛋糕配雪糕)同埋两杯饮品(汽水/果汁),包哂咁多野都只系$428!👅 烟三文鱼无花果沙律呢个沙律用左柚子汁代替沙律酱,开胃得黎又无咁滞,无花果超级甜,蕃茄仔都新鲜,烟三文鱼份量可接受,正常发挥~👅 脆炸鳕鱼西西里蕃茄酱意大利饭炸鳕鱼炸粉份量啱啱好,够脆但唔会做到成口粉既感觉,鳕鱼亦够滑!意大利饭口感几正宗,有咬口,蕃茄酱能够包住每粒饭,唔会干。👅 美国特选牛柳配匈牙利鹅肝牛柳好出色,medium,够肉汁,唔韧,亦都好厚身,好实在,回头必食之一👍🏻 鹅肝有少少骚味,系正常𠮶种,口感绵绵,钟意鹅肝既朋友仔应该都会好钟意☺️👅 柚子蛋糕配雪糕呢个蛋糕好有惊喜!柚子𠮶种清新好啱呢一餐饭😳Cream亦打得非常滑!蛋糕仲系好湿润,可以爽埋雪糕食我
📍桂月

👅 烟三文鱼无花果沙律