2022-09-09 33 浏览
今日试左呢间日食串烧小店,must encore😋- 杂锦鸟冬锅呢个乌冬锅份量劲多🤣分别有一个杂锦锅,再加一大碗乌冬,杂锦有天妇罗虾、芝士狮子狗、鸡肉、粉丝、唔同种类嘅菜etc 寿喜烧汤底好入味👍🏻- 盐烧封门柳、蒜香封门柳串两款都烧到劲juicy keep到肉汁,唔会太韧,但个人觉得蒜香配搭埋一大堆蒜茸惹味啲👍🏻- 三文鱼籽黄金酱烧元贝无谂过元贝会咁大粒🤣黄金酱食落有啲似沙律酱,烧到表面焦焦地好香口- 炸鸡软骨必食炸鸡软骨!应该加左嘅椒盐粉但又唔会太厚,同软骨比例非常好👍🏻而且呢个价钱有呢个份量几抵食- 烧日本芝士年糕第一次见包住紫菜嘅芝士年糕🤣平时食开住咁年糕包住啲半流心芝士,今次加埋紫菜反而更有口感- 焦糖烧菠萝食得出系新鲜菠萝,焦糖脆面,酸酸甜甜好开胃~
今日试左呢间日食串烧小店,must encore😋

- 杂锦鸟冬锅
杂锦鸟冬锅

- 盐烧封门柳、蒜香封门柳串
封门柳

- 烧日本芝士年糕
烧日本芝士年糕

- 焦糖烧菠萝
焦糖烧菠萝
食得出系新鲜菠萝,焦糖脆面,酸酸甜甜好开胃~
封门柳
三文鱼籽黄金酱烧元贝