2021-10-23 1206 浏览
之前路过见到呢间日本小店,就谂住揾日黎试下。见lunch set唔算特别贵(around $110-$160再加一咁上下),lunch hour都唔多客,都系几位咁,就算店细都唔驶点等位。佢系开放式个啲,天气凉凉地坐系到食都几舒适,不过坐低左发现佢对住马路,啲车不停驶上黎都几嘈下。讲返lunch set先,今次叫左个三文鱼带子饭$148,包沙律同味噌汤既。沙律正正常常啦,都系胡麻沙律呢啲,而个味噌汤呢个人就觉得太油同有啲偏咸既。咁个三文鱼带子饭就料唔算多,4件三文鱼2件带子咁,三文鱼都算厚切既,而带子都几肥美,不过唯独有件三文鱼都几重筋。Overall都ok既,冇特别差既地方,不过埋单连埋加一$163,lunch呢个价钱又好似会有更好选择咁。