黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-07-14 74 浏览
今晚上呢间日式食店位于尖沙咀,比较近尖东多少少,如果从尖沙站要行十分钟左右,食店不在地舖,要行上楼上,沿楼梯的墙身都有日式布置,好似日本街头、日本红叶等等。现场话大唔大,我们被安排比较入的位置,但唔系好够冷气仲有点焗,不过都冇乜位置可拣所以冇办法。食物价钱是中高水位,一般串烧、寿司、刺身、㶽物等等都有。我们两个人叫啲普通简单啲都成几百元落楼。粟米串烧:几香几爽口,唔错。深海活池鱼刺身:刺身太薄有时食唔到鱼本身的特质,只有点酱油先有呢份层次。2杯饮品都啱打卡,颜色卖相都ok。豚肉年糕肉串:入面Q弹,有口感。和牛岩盐烧,油脂比例恰到好处,食落柔滑带啃劲,本身和牛已处理过有一定程度熟,再在烧热的岩石上烧多几下,又再香口。

等。

食物价钱是中高水位,一般串烧、寿司刺身、㶽物等等都有。我们两个人叫啲普通简单啲都成几百元落楼。

粟米串烧:几香几爽口,唔错。

深海活池鱼刺身刺身太薄有时食唔到鱼本身的特质,只有点酱油先有呢份层次。

2杯饮品都啱打卡,颜色卖相都ok。

豚肉年糕肉串:入面Q弹,有口感。