餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (ac4)
资讯:

餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (ac4)
资讯:

2019-05-14 5294 浏览
早起的鸟儿有虫吃,晏起的懒人乜都无得吃,懒人起身嗌肚饿,但笫一时间系上网觅食,难得牛角早割5点就有得烧,最多咬块饼干等啦,三餐夹埋一餐食抵到烂啦😆放题有A-E餐拣,A-C餐 $500有找食90分钟,而D-E餐 over $800食120分钟,我哋呢d饿鬼狼吞虎咽咁一定拣90分钟,B餐或以上已经有指定牛供应,同埋食90分钟好快就过,吸取上次经验,我哋觉得无需要叫贵餐。食物:牛肋肉👍🏻👍🏻-叫咗几次,但肉完全未解冻,导致烧耐咗肉变韧肩脊肉👍🏻👍🏻-同牛肋肉一样雪到硬堀堀,食唔到牛应有味道大肠👍🏻👍🏻👍🏻-烟韧膏口,薄身大肠较容易掌握熟成度一口牛👍🏻👍🏻👍🏻-牛味较牛肋肉同肩脊肉重,烧耐咗都唔会太韧鲜山药👍🏻👍🏻👍🏻-即淮山,无乜味但非常爽口,食口感鸡肝👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-外脆内粉,肝味浓郁,爱内藏人仕必食牛油本茹👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-本菇泥味比较重,加牛油烧之后泥味减淡咗dd,口感爽脆牛油金菇👍🏻👍🏻👍🏻-牛油+味噌几特别,但金菇吸收晒之后就变得好咸,应该要少返dd味噌猪颈肉👍🏻👍🏻👍🏻-基本上唔会唔好味,烧好耐都ok多春鱼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-算肥大又容易烧,香口多春薄牛舌👍🏻👍🏻👍🏻-有牛味但易

食物:

牛肋肉👍🏻👍🏻-叫咗几次,但肉完全未解冻,导致烧耐咗肉变韧
肩脊肉👍🏻👍🏻-同牛肋肉一样雪到硬堀堀,食唔到牛应有味道
大肠👍🏻👍🏻👍🏻-烟韧膏口,薄身大肠较容易掌握熟成度
鲜山药👍🏻👍🏻👍🏻-即淮山,无乜味但非常爽口,食口感
鸡肝👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-外脆内粉,肝味浓郁,爱内藏人仕必食
猪颈肉👍🏻👍🏻👍🏻-基本上唔会唔好味,烧好耐都ok
多春鱼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-算肥大又容易烧,香口多春
薄牛舌👍🏻👍🏻👍🏻-有牛味但易烧韧,起码好过牛肋肉同肩脊肉
厚切牛舌👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-厚切爽口又有口感,味道不错
粟米👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-超甜粟,粒粒饱满,无牛油都好好味
香葱温泉玉子饭👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-玉子蛋香味浓,配上大量紫菜,饭粒粒饱满,阿sir食咗两碗
豆腐雪糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-每人只得一碗,豆腐味浓、口感细滑

二人共消费:$612
2019-05-05