2018-08-20
唔系第一次食寿司高速列车送餐,今日好想食寿司,所以十二点松少少就去左食。好彩唔洗等好耐,好快入左位。依度变左用pad入单,唔再系人手order,介面都做得几好既,向左扫就会睇到哂有咩食。都方便大人细路用既。 冇黎食一排,多左好多新款寿司。依个都系元气大卖点黎,唔会冇新野试,而Classic既又会保留系度。 经典之选:油甘鱼、炙烧左口鱼 新款浅尝:甜虾卷、蟹膏军舰、吞拿鱼蓉卷甜虾细细粒,清甜度低但够爽。蟹膏系蟹膏酱,有味但唔够浓。吞拿鱼蓉加上腌黄瓜,配搭得宜有惊喜。 热食推介:牛油蚬汤乌冬如果同老人家黎食就冇得顶。 值得一提系点餐只可以点8样item一次,如果多人一齐去食就唔太方便。而且系一字排坐开,想倾下偈都唔容易。虽然送餐模式有趣,但少左系回转寿司可以睇到食物果种兴奋。冇左卡位,坐既位都冇咁舒服。 总括黎讲,高速列车几新鲜,但相信过左热潮就会无人问津。但我都建议同小朋友或者两三个人去食既。咁就唔会出现以上既不便。我同叮叮都食都好开心,因为比起上一次既高速列车,依个始终质素好D。我地可以较岩时间食完就去打比赛。
经典之选:油甘鱼、炙烧左口鱼
新款浅尝:甜虾卷、蟹膏军舰、吞拿鱼蓉卷
甜虾细细粒,清甜度低但够爽。
吞拿鱼蓉加上腌黄瓜,配搭得宜有惊喜。
热食推介:牛油蚬汤乌冬
如果同老人家黎食就冇得顶。
值得一提系
点餐只可以点8样item一次,如果多人一齐去食就唔太方便。
而且系一字排坐开,想倾下偈都唔容易。
虽然送餐模式有趣,但少左系回转寿司可以睇到食物果种兴奋。
冇左卡位,坐既位都冇咁舒服。