2023-07-09 956 浏览
依家样样都贵,想揾早茶孖宝只系廿几蚊的确唔容易㗎,仲要系星期六日啵今次介绍系翔龙湾嘅德馨苑海鲜酒家,孖宝的确好抵食。 请注意原只鲍鱼烧卖皇@$28.8 (只系星期一至六供应) 小笼包一笼6只都只系@$9.8, 真系非常之抵,不过小笼包入面啲肉亦都非常之少,主要都系椰菜,而且仲系比较爽口嘅椰菜,皮唔薄,好易夹起,味道都可以,可能同大家认知嘅小笼包有啲唔同,不过呢个价钱嘅CP值都好高。试咗两款孖宝,虾肠是最好食的,虾肠一碟有6嚿,每嚿都有一只虾,肠粉皮好软滑,豉油甜甜地,好好味另外好味嘅都有芋头糕,底面都煎得好金黄,而且热辣辣上枱,但个人觉得略嫌五香粉重咗少少和咸咗少少,不过都好好味北菇棉花鸡,棉花好薄而且冇乜味,但鸡件就腌得好入味,相比之下,个人觉得苏屋邨德馨苑嘅北菇棉花鸡比较出色见到孖宝点心有特色鸳鸯卖,一定要试,上枱先知原来系牛肉烧卖同鲮鱼肉烧卖,都几有特色,味道ok, 可以一试。最后要提一下,我哋叫咗普洱,我已经将第一round茶用嚟洗咗茶杯碟,但普洱茶仍有霉噏味,建议大家都系唔好要普洱。两个人食咗5款点心,埋单都系85蚊咋!

今次介绍系翔龙湾嘅德馨苑海鲜酒家,孖宝的确好抵食

请注意原只鲍鱼烧卖皇@$28.8 (只系星期一至六供应)

,不过呢个价钱嘅CP值都好高。

早市: 鲜肉小笼包6只

试咗两款孖宝,虾肠是最好食的

孖宝: 原只鲜虾肠粉

孖宝: 香煎芋头糕

孖宝: 北菇棉花鸡

孖宝: 特色鸳鸯卖

两个人食咗5款点心,埋单都系85蚊咋!

2023-07-09
$43 (早餐)
孖宝: 原只鲜虾肠粉
孖宝: 香煎芋头糕