2024-08-17 4654 浏览
早出嚟尖沙咀做嘢,知道从开咗。就特登早啲出嚟食个早餐。因为早都冇乜人排队,但系侍应安排入座就差少少,明明有位又无人又唔俾选位。再同佢讲冇人,佢先俾我唔使坐「面壁思过」位。上次去日本嘅时候都冇试过味噌猪肉汤。套餐小食就叫左牛肉。另外就加咗一份山药泥。个味噌汤饮落去记录,但系唔会太咸,如果加泡菜嚟食应该几好味个牛肉份量就预咗佢少㗎啦,因为系跟餐小食,但系就觉得佢咸咗少少。咁就先整咗一个山药牛肉饭,紫菜加埋啲山药泥,滑得嚟又唔会太寡口。跟住留咗大半饭,整埋猪肉汤饭。用个汤嚟捞饭真系一流,初头仲惊佢啲汤会太多,点知倒咗落去刚刚好。薯仔煮得好腍,莲藕都有少少脆口,豆腐亦都好滑。另外服务𠮶方面都有个小插曲,始终都系新,可能唔熟。攞餐嘅时候佢同我讲份餐齐啦,但系其实里面少咗份紫菜同埋个薯蓉。可能𠮶啲系已定嘅配料,所以电脑单上边冇写,店员就唔为意冇执齐,之后执得多应该冇呢个问题。除咗个牛肉有少少失望,其他都唔错。早食来讲,性价比都系高。