2023-05-01
好耐无食三文治啦,每次经过都大排长龙~ 小店位于油麻地地铁站上面,提供多款厚身又足料嘅三文治,另外亦有饭、小食、饮品等,包装方便食嘅时候唔会整污糟只手,而且会切开一半供客人享用,抵赞😋田园系最常见嘅三文治款式,馅料包括嫩滑滑蛋、酸甜蕃茄、新鲜生菜同邪恶嘅千岛酱~ 呢个好适合早餐食,够晒refreshing又唔腻!咸牛肉滑蛋就变返去香港茶记嘅口味啦,咸牛食落唔嚡而且腌得够入味,配上滑嘟嘟嘅蛋真系几match🫠另外嗌咗个套餐,可惜当日无沙嗲豚肉唯有试试肥牛滑蛋啦!估唔到都鸡有惊喜,汁烧香浓,有日本feel,肥牛嫩滑,炒蛋放咗阵都唔会有水渗出,饭粒粒分明,唔错唔错!店员推介樽仔皇牌奶茶,香浓幼滑,色香味俱全,性价比好高👍🏻 小食方面当然唔少得要夜市必点嘅香芋地瓜球,六大粒,圆碌碌咁,外脆内软,香甜浓郁,带点Q弹嘅口感,十足十似台湾食到嘅感觉呀🇹🇼