2021-11-14 456 浏览
今日系元朗周围走揾早餐食,周围都排长龙😨 见到依间餐厅门口都多人等,但二人枱就只系等两张!即刻拎飞好快叫我哋入去食~餐厅环境都有啲挤迫,一张四人枱要分开两边坐,中间加咗胶板搞到张枱好窄 勉强先放到个餐,加埋饮品几乎冇位摆。我哋分别叫咗一个五香肉丁面配餐肉煎蛋多士,同埋浪漫欧陆早餐(即系扒餐),可以拣猪鸡牛鱼再配两样野,我哋就拣咗蜜糖鸡扒配烟肉炒蛋,跟餐本身有茄汁豆同埋丹麦多士。鸡扒份量相当大,够两人分,外皮煎到香脆但系我就唔太敢食鸡皮啦😗 炒蛋炒到半生熟都几好食~丹麦多士非常重牛油香,得依个餐先有㗎咋!其他餐会跟返普通多士。另外嘅食物由于都系普通水准,就唔详细讲啦~不过我觉得所谓厚餐肉其实都只系普通厚度,唔好期望太高😗 反而餐厅杯奶茶就几好饮嘅~

早餐

2021-11-14
$45 (早餐)