2019-11-16
平时食晏时间好多时会经过呢间桃园,今日终于嚟呢度食早餐喇。入面都几大,唔逼,虽然服务麻麻,但系早餐种类多:有英式早餐,粉面,粥,连糭,炒面,鱼肉烧卖,猪肠粉等等都有,味道亦可以。香煎鸡扒汤米线配半焗流心蛋,加$3蒜香牛油厚多士,都系一般嘅早餐茶餐汤米线,味道正常,多士够厚。运“账”肠粉拼烧卖、萝卜糕,同事贪得意食,萝卜糕煎到有啲黑不过无㶶味,其他都系同街边买嘅小食差唔多。吉列鱼柳·鲜奶炒滑蛋配餐肉,+$6轻量火腿丝通粉,鱼柳都算大件同厚,唔会炸得太干,多士一样厚又,而且搽上面牛油蒜茸都几多,通粉嘅汤几浓但唔会过咸,我觉得呢间嘅通粉好味。溏心皮蛋瘦肉粥配地道油炸鬼,无咩好鞋嘅肉丝喺里面,剩系有又绵又够味嘅粥底同皮蛋,油炸鬼新鲜又脆,呢个套好味。火腿炒蛋菠萝包,应该唔系新鲜出炉,似客人点餐后再入焗炉加热,不过酥皮都系脆,有少少干,都可以嘅。