2022-06-02 518 浏览
终于试到鸡蛋仔解里面嘅细一,就系位于旺角中心同新之城中间一楼个接驳位既ice puff。我之前睇过鸡蛋仔关注组嘅介绍,亦都听过朋友多次推荐(朋友建议买一底鸡蛋仔嘅时候叫老板娘分两个纸袋入,半份即场食,另外美份返屋企用气炸锅焗返热佢再食,别有一番风味)但系身为食物杀手嘅我,当然觉得一次过食最开心啦。今次我试咗原味鸡蛋仔加流心蜂蜜$26,仲有阿华田脆脆鸡蛋仔$29。好先讲一讲鸡蛋仔嘅外型,粒粒饱满,唔会有凹左或者烂咗嘅形状。全部鸡蛋仔即叫即做,绝对唔会做定之后你要就即刻攞俾你。原味鸡蛋仔加流心蜂蜜,完全做到外脆内湿润嘅感觉,每一粒鸡蛋仔里便都最少有三份一系填满左蜂蜜。咬落去嘅时候外面蛋香浓郁里便蜜糖味丰富左成个口腔。推荐指数⭐️⭐️⭐️⭐️满分为5阿华田脆脆鸡蛋仔,可能本身细细个早餐嘅时候饮阿华田,饮美禄已成习惯,所以对依两个味道都有情意结。阿华田味十分浓郁,绝对唔会有沟咗水淡左嘅感觉,果然冇令我失望,两者相比之下的确冇加馅料嘅可以食到每一粒都脆到咯咯声。推荐指数⭐️⭐️⭐️⭐️满分为5

但系身为食物杀手嘅我,当然觉得一次过食最开心啦。

全部鸡蛋仔即叫即做,绝对唔会做定之后你要就即刻攞俾你。

推荐指数⭐️⭐️⭐️⭐️满分为5

推荐指数⭐️⭐️⭐️⭐️满分为5