2017-11-21 573 浏览
一年前既今日同班朋友去左泰国,真系好怀念所以约左泰国之友去食泰国野怀缅一下听闻呢间餐厅好正宗,一于订枱试下!虽然地点系尖沙咀,但餐厅旺中带静,气氛好好啊,二人世界又得,一大班人亦得!首先当然要黎个必叫既冬阴公汤啦!个汤酸酸辣辣好醒胃,辣得黎味道适中,好味到一口接一口,而且用料十足我地叫左个大既,大约可以有6-7碗,仲有专人为你服务,好贴心!小食并盘,有鱼饼,虾饼,春卷,鸡翼鸡翼好野味,虾饼有虾既鲜味仲几弹牙,其他一般推介: 芒果沙冰,真系好好饮,打得好滑,虽然唔系粒粒芒果肉,但饮落去果下充满左芒果味!而且好大杯,够饮成餐饭,好抵饮!招牌咖喱炒蟹:呢个真系招牌菜,我地都系见到隔离台有人叫,见到好正而跟住叫个泰式咖喱带甜带酸,个酱有蛋黄质感,好开胃,唔算辣,适合啲唔系好食得辣既朋友。讲返只蟹真系好有肉感,系货真价实既肉蟹,大大只蟹竿揸住食,啖啖肉,点埋个咖喱汁,真系好满足!
一年前既今日同班朋友去左泰国,真系好怀念
所以约左泰国之友去食泰国野怀缅一下
听闻呢间餐厅好正宗,一于订枱试下!

小食并盘,有鱼饼,虾饼,春卷,鸡翼
鸡翼好野味,虾饼有虾既鲜味仲几弹牙,其他一般