2017-07-31 33 浏览
闺蜜结婚派帖,佢话想揾间静静地,可以坐耐少少,倾到偈嘅地方。听到佢咁讲,我宁机一触即刻念起楼上Café,因为我地细个成日都会去。上网见呢间「心选」Cafe系新开,当然要试下啦~因大厦外墙维修关系,所以入口唔太起眼,楼下亦无banner广告,所以要细心留意。等电梯时,保安员细心提醒2楼无电梯到,要上3楼落一层,或直接行楼梯~Café 装修同气氛唔错,墙身以特色砖墙为主。座位宽敞,大大张梳化好舒服,静静地嘅环境好啱倾偈。旁边仲放咗好多胡涂鸽子嘅装饰品,令餐厅更有特色。墙上有块黑板,老板搅笑咁为选择恐惧症嘅客人,挑选嘅几款套餐。而柜上面放满好多益智游戏,俾客人娱乐一下。Order 咗个 2人套餐 $168/位 南瓜忌廉汤南瓜忌廉汤好浓,第一啖已经饮到浓郁嘅南瓜香味,汤中有细碎的南瓜肉,令忌廉汤不失咬口。但饮多两啖开始有d偏咸,盐嘅份量可能要控制一下。凯撤沙律沙律菜好新鲜,入口爽脆清甜有菜汁,上面撒上烟肉粒、芝士、面包粒,更脆口。爽脆开胃 。焗青口每只青口都加入一小片柠檬去焗,青口鲜味再加上淡淡清新嘅柠檬香,令美味提升 。咸牛肉法包法包混入咸牛肉、洋葱、芝士、香草。法包烘至金黄脆口,芝士微微溶

上网见呢间「心选」Cafe系新开,当然要试下啦~

Café 装修同气氛唔错,墙身以特色砖墙为主。

座位宽敞,大大张梳化好舒服,静静地嘅环境好啱倾偈。

旁边仲放咗好多胡涂鸽子嘅装饰品,令餐厅更有特色。

Order 咗个 2人套餐 $168/位

凯撤沙律

咸牛肉法包
法包混入咸牛肉、洋葱、芝士、香草。法包烘至金黄脆口,芝士微微溶化,咸牛肉有小小焦香。正~

烟肉蛋黄汁意粉
材料看似简单,但煮得相当唔错。烟肉份量多,意粉软硬度适中,将面层蛋黄同碟中嘅烟肉、芝士同意粉捞匀,用意粉嘅热力将食材熔化变成酱汁,蛋汁沾满意粉,每一啖都有蛋嘅香味,好食。

荔枝梳打 (冻+$2)
荔枝梳打 (冻+$2)
荔枝味偏淡。

2017-07-20