2020-11-07
呢间coffee shop 🏬 几岩打咭,又坐得舒服😌,旺中带正,佢有好大块落地玻璃可以望到旺角嘅街景,阳光透过玻璃入咖啡店,影相打卡唔错㗎。今次利是呢间嘅咖啡其实系因为早前见到佢嘅咖啡有开Workshop,心谂教得人整咖啡应该质素都唔错㖞,所以就黎试吓啦。真系冇失望㗎佢嘅咖啡好出色。我拣咗一个绿茶🍵latte,抹茶同鲜奶嘅配搭10分夹,佢嘅抹茶粉好似日本𠮶啲咁浓绿茶味,感觉上好似好健康,又唔系好肥。性价比极高,而且呢呢个拉花睇落都唔错呀。我哋仲叫多咗令一杯滴漏咖啡☕️,呢杯虽然个价钱贵少少但讲真真系有层次感,而且店员用心介绍,话俾我哋听呢只咖啡豆嘅来源,饮落去第一啖,同过咗一阵再饮过味道已经有唔同,一开头呢咁浓嘅咖啡,其实系有啲苦涩味嘅,但之后唔知系味蕾已经习惯咗你个味呢,好似又觉得冇咁苦,反而觉得有啲甘甘地,呢啲就系咖啡嘅层次感。虽然你杯咖啡唔系我嘅最爱,但系都几特别呀。值得一试呀👏🏼