2016-11-15 344 浏览
去完联合行街 朋友推介去附近一间餐厅晚饭因为系一堆旧式商铺中间所以容易被忽略我几钟意门口绿油油既主题 迎合番amour GREEN 朋友话去过餐厅两三次 最钟意佢坐得舒服唔会迫 又够静 三五知己 两小口子倾计谈心一样正果然无介绍错 我地全程细声讲大声笑 唔驶嗌交又唔会嘈到隔离对情侣我地行左半日街好肚饿所以决定要两个七道菜既晚餐share食首先系前菜甜虾他他我麻麻地呢个前菜 他他太咸鹅肝多士好好味入口即溶既鹅肝配多士真系绝配 仲有个小沙律减轻罪疚感一人食半块真系唔够喉今日餐汤系南瓜汤加埋香草包同油醋沙律我好欣赏个汤 够热又够浓 想饮多碗主菜分别系猪胺配薯菜 侍应哥哥落单时问要几成熟 原来慢煮既猪都有分 最初想要全熟 不过佢推介八成熟 会软身多汁啲果然无介绍错 切开𥚃面系淡淡既粉红色而且好有猪味 食落唔会有渣 好软身 老人家小朋友都食得海胆意大利饭卖相唔错如果你怕腥就唔好嗌 因为海胆分量充足不过厨师好细心 只有小部分落左个饭 麻麻地海胆既朋友都可以品尝个意大利饭加左菇同芝士好浓味有油香仲好creamy两个人share唔会太滞话明7道菜 仲有饮品同甜品侍应哥哥再次推介我饮隔离枱杯绿色饮品 苹
去完联合行街 朋友推介去附近一间餐厅晚饭

个意大利饭加左菇同芝士好浓味有油香仲好creamy

两个人share唔会太滞

话明7道菜 仲有饮品同甜品

侍应哥哥再次推介我饮隔离枱杯绿色饮品
苹果汁做底加青柠 确实系清新之选 唔甜仲觉得有小小薄荷既香同清爽 正

好彩无俾绿色吓跑

自家制既蓝梅cheesecake都唔错
当日有客人庆祝生日 餐厅可以帮手系蛋糕碟写字 下次有朋友生日可以俾个惊喜佢

总括而言 我好满意是晚晚餐 食足两小时 大满足 食物好味道坐得又舒服 呢间旺市中既绿洲很不错 推介想要安静环境既你

2016-11-01