2018-12-06
有时要系旺区揾到一间可以俾朋友之间慢慢倾解,嘢食又满意既,其实都几难下。估唔到今次可以遇到,真系有意外之喜。由于朋友放工时间唔一致,要前后脚先到齐。由约左7点半,坐足3个钟,餐厅都无赶人走,俾我地慢慢坐,甚至餐厅有提供桌上游戏,俾我地玩。我同朋友仲重温以前既游戏-飞行旗😂餐厅有提供dinner set 同party set可以拣,由于得几个人,就叫左dinner set 食。1. 黑松露忌廉意大利饭,黑松露味好浓郁,饭粒粒分明,硬度适中,唔会太软亦都唔会太硬。呢碟饭系呢餐饭全场最受欢迎㗎😂2. 日式黑椒牛柳粒饭,牛柳粒切到细细旧一口一旧啱啱好。牛柳唔会话要好大力先食到,反而容易食到,一啖食到牛肉味。平时都唔会点食牛肉,今次都食多几旧✌️3. 鲜茄焗猪扒饭,我朋友至爱😂钟意多多酱,酸酸甜甜,捞埋啲饭摆埋落口,享受当中味道。4. 薯条反而就冇乜惊喜,比较干身,薯仔味都唔重,反而俾佢嘅黑松露酱抢镜🤣5. 心太软专登叫餐厅最后先上场,新鲜滚热辣打,一啖食落去感受到佢嘅温度。可能今次师傅有少少失手,心太软底部有少少㶶,可惜左少少,不果我地都清左佢😆😆