2018-03-02
同朋友去旺角试新野,系楼上 cafe 。cafe 主色系红同白,都几 sharp 几醒神。入门口已经见到有好多玩具同 card game 而且仲有房自成一角啱晒开 party 。晚餐可以拣 dinner set 或者 a la carte ,都算应有尽有。我地叫左一个set dinner 同埋D小食 share 。 首先出场系餐汤同沙律。 忌廉磨菇汤 +$12, 个汤好得,浓浓忌廉汤又有好多磨菇,好香又暖胃。鲜杂菜沙律配日式蛋酱 +$10虽然个沙律收好平,但系一D都唔失礼。份量足,有蕃茄有青瓜有粟米同埋几种沙律菜,全部都新鲜爽脆甜,大堆,食set 一定要加呀!蜜糖鸡翼 $58一份鸡翼竟然有八只,都系$58,真系好抵食好感动。鸡翼炸到金黄色皮好脆,加上有蜜糖汁,好味!特别一提,一般好少会食垫底菜,但见到佢样子都好吸引便试吓。第一次食到垫底生菜都咁甜,生菜新鲜加上蜜糖鸡翼D蜜汁滴晒入去,正!下次自己都可以试吓整蜜糖沙律菜先,唔使成日用沙律酱咁闷。意式茄酱烩肉丸 $68上枱嘅时候一见到就忍唔住,wow! 肉丸山呀!真系啱晒一大班人一齐 share ,好有party feel 。 肉丸弹牙好
首先出场系餐汤同沙律。
鲜杂菜沙律配日式蛋酱 +$10
蜜糖鸡翼 $58
意式茄酱烩肉丸 $68
上枱嘅时候一见到就忍唔住,wow! 肉丸山呀!真系啱晒一大班人一齐 share ,好有party feel 。 肉丸弹牙好味,茄酱味适中,好味。
黑松露海虾带子意大利饭 $125
呢个系set dinner , 包一杯饮品 ($30以下)。一份有三只大虾三只带子,啖啖肉好满足。佢都好多料,有磨菇洋葱等。但系意大利饭就略为干左D,唔够汁。
餐饮我地叫左
蜂蜜绿茶 跟餐免费
都算大杯,朋友话甜甜地正常味道。
而我就试左 Diana 戴安娜花茶 $58,佢系用左紫玫瑰花、红玫瑰花同埋洋甘菊一齐焗架。我钟意佢可以治失眠同舒缓压力,夜晚应该会好瞓D 。果然好味㖞,唔使加糖都有淡淡甜味,正!钟意花茶嘅朋友应该不能抗拒。不过唔系好大壶,$58 好似贵左少少。
已经好饱,但系点都想试佢既芝士蛋糕,因为只系加$15 就有了,出面饼店都做唔到咁平。外表好得,食落好掂。芝士味浓,入口溶化,一D都唔实。都系果句,食set 唔加就笨了。
食食下中途已经 full house (平日㖞),后面 walkin 果D都冇位了,所以记得要先 book 枱。
总括来讲: 食物大份、上菜很快、服务很好、地点方便、枱又好坐,食完野仲可以慢慢坐同玩 game 。 价钱唔贵, 埋单每人先百几蚊,坚抵。