2016-08-18 175 浏览
今日接个好朋友收工,跟住行街食饭直落。朋友系sogo返工,我早左少少到,所以求其揾间野食住等佢!比我见到呢间烧腊店好多人排队买外卖,而店内又有位,我就入左去试试。店内环境唔大,不过座位唔逼,都坐得几舒服。我发现店内9成都系游客,有外国人,亦有内地人等。当时全店好似得我一个本地人 哈哈。我点左个好耐无食既熏蹄切鸡饭。因为唔系度度都有得食熏蹄,所以见到即刻心心眼,一定要叫!!正!有例汤送~~花生眉豆煲鸡脚。无味精老火汤,好香花生味,鸡脚又煲到稔哂,好好味呀~~~呢度既熏蹄皮肉均匀,好爽口,配埋白醋真系超级好味!仲要好耐无食,更觉欣赏。切鸡肥美嫩滑,赞!仲要一提既系佢既姜蓉,调得好好味,唔会太油太咸,好味~唔怪得之咁多人排队买外卖,唔怪得之咁多游客冒名而来,系有水准之作!绝对唔失礼呀。估唔到今日意外地揾到正野食☺开心 满足。