2016-10-21
星期六最好就系约朋友出黎食个lunch 或 tea, 因为朋友都住唔同地方, 所以约系旺角最方便。依间餐厅新开见个装潢都唔错就去试下。我地两点到,佢有tea set 同lunch set, 重有散叫食物可以选择,我地都未食早餐,所以无选到tea, 而叫左个lunch set 。个lunch +$30有埋沙律+餐汤+餐包+cheese cake。 低温慢煮牛面肉牛面肉好入味,煮得好松软同腍身,又唔会太硬同干,肉质比起牛腩更软滑,好美味烤鸭肉忌廉大通粉鸭肉咸度适中, 长通粉普普通通,可能因为黎嘅时候个通粉已经冻冻地,所以有d 硬,影响左成个味道。芝士牛肉汉堡虽然唔系好大个,汉堡扒份量十足 and 厚实,而且带有好香浓嘅牛肉味,芝士溶化系汉堡上面,薯条又够热再加钱叫左饮品,饮品选择都好多,而且都几好饮。Rose Smoothie Pineapple Punch Iced Oolong Punch
牛面肉好入味,煮得好松软同腍身,又唔会太硬同干,肉质比起牛腩更软滑,好美味 烤鸭肉忌廉大通粉
鸭肉咸度适中, 长通粉普普通通,可能因为黎嘅时候个通粉已经冻冻地,所以有d 硬,影响左成个味道。 芝士牛肉汉堡
虽然唔系好大个,汉堡扒份量十足 and 厚实,而且带有好香浓嘅牛肉味,芝士溶化系汉堡上面,薯条又够热 再加钱叫左饮品,饮品选择都好多,而且都几好饮。