2024-07-14
{🍽️ 香港揾食 🍽️} Bongchu Jjimdak 凤雏炖鸡位于旺角非常正宗既韩国餐厅,由韩国人主理,主打系炖鸡!餐厅嘅环境都几大,卡位又大又阔落,上菜前,侍应会先上配菜,有Kimchi,芽菜仔同青瓜。第一次食韩国既凤雏炖鸡,其实未食之前都系mama地,因为佢黑忟忟甘,都唔知好唔好食,但系食落反而又有惊喜wo 🤣🤣🤣 一上菜先知原来好大碟🤣🤣 材料好丰富,大大件既无骨鸡肉,鸡肉我煮到好滑,份量好多,配埋自家制酱汁,简直系绝配!! 薯仔同红萝卜会煮到好腍,好入味😎😎 冬粉配埋酱汁一齐食会食到唔想停 🤤🤤🤤 人参鸡汤 $138每次食韩国嘢,我仍然都系会嗌返一个人参鸡汤补一补🤣🤣 米饭煮到软绵绵,好似粥咁,鸡都好嫩滑,不错百香果梳打 $32天气甘热,饮呢杯梳打够晒冻,百香果酸酸地甜甜地好易入口,亦都好解渴 😎📍旺角弥敦道726号10楼☎️ 27050022#韩国餐厅 #旺角美食 #hongkong #香港美食 #美食 #食好西 #美食探店 #香港美食探店 #香港好去处 #foodies #foodiesblogger #foodieshk #foodblogger #hkfoodi
人参鸡汤 $138
百香果梳打 $32
📍旺角弥敦道726号10楼
☎️ 27050022
#foodies #foodiesblogger #foodieshk #foodblogger #hkfoodieblogger #openrice #hongkongfood #hongkonggirl #foodpics #hkfood #ufoodphoto #ufoodvideo