2023-04-29
🎀旺角。花胶鸡🐔爱好者勿错过 十级推介旺角港式火锅店🥘😍超好味汤底!!🎀🕯️店名* #大笪地花胶鸡🕯️🔮地址*旺角弥敦道613号飞达商业大厦3楼 🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$992 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_火锅➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵店铺位于商业大厦3楼位置 并没有电梯 上落花少许时间 但无阻我一试美食😋设计比较港式 厅中间为木枱胶凳 四周为沙发卡位 如果想多d人一齐聚会都可以book房(图片可以睇到)地砖为黑白格仔 而天花会有红色灯罩 几特别空间感较大 完全唔会觉得焗促服务唔错 原只鸡上再有人帮你剪开 落花胶时都会用手挡住以防汤汁飞弹上菜时亦会轻力放下 态度有礼🤗上菜速度几快 卖相唔错😋等汤底既时候 会呈上酱汁兜比客人调配 唔算多选择 基本辣椒炸蒜葱花蒜蓉🤓🍽️食物质素🍽️今次第一次去食 无试到海鲜 但整体觉得舖头食物质素十分唔错 会有回头😍👀评分💖💖💖💖💖🪄浓汤花胶鸡锅(半只) $238超推介中意食花胶鸡既人一定要叫 真系超级正😍因为我地得两个人 所以叫左
🕯️店名* #大笪地花胶鸡🕯️
🔮地址*旺角弥敦道613号飞达商业大厦3楼 🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$992 已加一(2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
上菜时亦会轻力放下 态度有礼🤗
上菜速度几快 卖相唔错😋
🍽️食物质素🍽️
🪄浓汤花胶鸡锅(半只) $238
超推介中意食花胶鸡既人一定要叫 真系超级正😍因为我地得两个人 所以叫左半直就够食拉 分量都几多 花胶有一碟 食得出唔系cheap野 质感弹性 唔会一咬就断 又唔会食完张住张住甘😎半只鸡好足料 劲多肉 唔系好似平时食骨多过肉😑肉质嫩滑饱满😛😛念起都想再食多次 最值得讲既就系佢个汤底!!!侍应姐姐建议我地先饮汤再放料 本身见到成个汤劲黄 好似好多油甘拉 但系饮落去完全唔油 汤底浓而不腻 超有满足感😋😋饮完一碗又想继续饮多碗 yummy
🪄手切牛颈脊 $288
十分豪爽地叫左个最贵既牛🐮果然无失望!一上菜卖相已经十分吸引 油花细腻 厚薄均匀😋入口油脂分泌充足 淋得黎又有口感 而且分量都唔算少啵😮😮贵得黎对得住佢个价钱
🪄羊肉片 $68
成盘肉得我一个自私食 因为男朋友唔食羊😂佢走宝拉 又系劲好食 羊肉片比起牛肉薄身 但系入口羊味好够 肉质嫩滑 而且$68蚊炸 你地无睇错 质素高分量多价钱平 系边度稳🤣
👀评分💖💖💖
🪄鸵鸟肉片 $68
比男友力推 点知黎到得我自己一个啃😶唔系唔好食既 睇人喜好 听见系比较低热量既肉🤔肉质都淋身 但食到羊既我 都觉得有少许骚味 个人感觉一般 但分量多几抵食
👀评分💖💖💖
🪄海胆包心丸(半打) $35
本身以为系好特别既丸 见到海胆即刻两眼发光😂原来系平时都买到果d 海胆味就无乜拉 除翻开6蚊粒都几贵
🪄白柏叶$58
呢个系必食😋大块加脆身 好新鲜 分量多😋无咩特别评价😂
🪄蔬菜(豆苗&鲜淮山) $48 & $45
两只菜都够新鲜同甜 唔错😋
(5个💖为最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️