2022-11-26
从来冇谂过一餐可以食齐鸡煲、火锅同烧肉。呢间位于旺角同筲箕湾嘅喜亭轩就可以一次过满足哂呢三个愿望。今次黎咗旺角分店,喺正旺角站附近,够哂就脚。呢到唔同时段唔同收费,我哋今次系一至四晚市正价时段,拣咗可以食美国SRF黑毛和牛嘅美馔B鸡煲海鲜放题套餐,$308/位,任饮任食2个钟,都算系抵食。餐厅会先上鸡煲,鸡煲可以拣辣度,鸡肉爆到好香惹味,入面仲有索哂味嘅猪皮,份量岩岩好够过瘾但唔会食到好饱。除咗鸡煲,餐厅仲会先上一份送嘅刺身拼盘,今日就有甜虾、八爪鱼、三文鱼、贝类等等,不过始终唔系主打,质素正常。食完鸡煲就可以叫店员换烧烤盘兼夹上埋个火锅底。汤底选择都唔少,我哋就拣咗药膳汤,清汤带淡淡药材嘅芳香,好味又滋补。火锅本身包一份海鲜拼盘,有蛏子、海虾、鲍鱼、青口、墨鱼、斑腩,非常丰富。海鲜都算新鲜,味道鲜甜。点嘅配料,可以用黎打边炉,又可以拎黎烧,两种食法任君选择,我哋就主力食打边炉。肉类方面当然主打美国SRF黑毛和牛,油花分布平均,肉味香浓,肉质腍嫩。另外仲有安格斯肥牛、牛舌、羊肉片、猪肉、鸡、各式饺类、丸类、蔬菜等可以点。饮品方面各式啤酒、汽水、纸包饮品都系任饮,亦都有品同款式嘅雪条任食
饮品方面各式啤酒、汽水、纸包饮品都系任饮,亦都有品同款式嘅雪条任食。食饱仲有一人一杯movenpick雪糕添,够哂满足。
。
喜亭轩 (旺角)
旺角亚皆老街16号旺角商业大厦3楼