2022-06-07 437 浏览
平时都系去开楼上cafe多,有朋友介绍我黎银之冰室,咁岩星期六日黎旺角就食个下午茶☕首先一入到去已经颠覆左我对冰室既形象,以怀旧同猫猫为主题,环境十分有风格同整洁单单系装潢已经值得黎打卡,好少见冰室装修得咁靓环境唔会太嘈,静静地系到叹个下午茶其实好舒服我自己就叫左招牌下午茶——虾多士🦐🦐🦐,见到好多人介绍,就即管试下佢另外叫左杯红豆冰,窗边呢个位打卡真系一流,出面就系公园,foodie必拣位置👍🏻👍🏻食后感:几特别,多士外脆内软,唔会太实第一次食虾+多士,比想像中夹,基本上一口一个,份量岩岩好,最适合我呢d小胃女子☺️价钱都唔贵,$56,出面大把cafe过百蚊都无佢咁好食,大部分都系卖环境,卖啅头但无谂过一间冰室仔,环境同cafe有得fight,啲嘢食仲要好好食👍🏻👍🏻十分推介另外冰室对面仲有间文具银行,里面好多怀旧文具做展览听店员讲佢地会将d文具捐比有需要既人,或者义卖比想要既人,得到收益会全数捐出可惜疫情关系无得入去睇😢😢就咁出面睇都觉得好有feel见到第二台食紧个香蕉窝夫都好正,下次打算都fd一齐黎试,吹下水过个下午😋
单单系装潢已经值得黎打卡,好少见冰室装修得咁靓
环境唔会太嘈,静静地系到叹个下午茶其实好舒服

虾多士
虾多士

食后感:几特别,多士外脆内软,唔会太实

另外冰室对面仲有间文具银行,里面好多怀旧文具做展览
可惜疫情关系无得入去睇😢😢就咁出面睇都觉得好有feel