2019-06-27
自从发现自己成为了高龄孕妇, 除咗返工真系好少出街, 有日难得要去旺角听讲座, 就决定出去食个lunch. 下午一点几, 成个朗豪坊D餐厅都要等位, 一就唔识合大肚婆食. 最后谂住去M&S买个面包食, 点知就发现有座位有set食, 仲要好丰富. 而家仲做紧送饮品. 即系$88有soup+main+drink.我叫咗杂菜汤, 芝士菠菜面卷和热朱古力, 之后再加个carrot cake. 去个counter 到买完佢会俾个牌, 之后会有人送D野过来, 好方便. 等咗大概十分钟已经有得食, 个汤配个包, 好浓好足料, 个菠菜面卷劲creamy, 又配咗件garlic toast, 好好味, 热朱古力好大杯好香, carrot cake 大件, 好moist, 不过偏甜.快靓正, 环境干净, 系旺角一个好选择. 不过要讲清楚, 佢并唔系有个大厨即叫即整, 而系焗返热D frozen food. 我就觉得呢个idea 好好, 觉得好味仲可以买返屋企添