2023-04-03
不嬲都好钟意食芋圆同台湾小食,今日系旺角行街咁岩见到有间甜品舖好多人排,天气又热,就入去食个甜品- 🥚赏鲜小拼盘3号 $58台式卤水拼盘系列,有4款拼盘,我地简左3号,有猪耳、无骨凤爪、鸡蛋同莲藕。卤水汁好入味,每分小食份量足够,猪耳、莲藕爽口,无骨凤爪、鸡蛋浓味;而咸度适中,有台湾既味道。-🍧重量级冰极芋圆锅 $128有三色芋圆,同埋10种配料包括白桃果冻,荔枝果冻,椰子布丁,芋泥,红豆,仙草,椰果,寒天珠,桃胶,芦荟,超级丰富。自选糖水底,可选黑糖/椰子西米露/杨枝金露/椰汁初芋露,而我简左椰汁初芋露,味道同配料好夹,芋圆粒粒好弹牙,芋头西米露有粒粒芋头,口感丰富。一送上枱就有喷烟,好适合打卡!-🥥滋补桃红 $48黑糖桃胶系列有4款 养生既人可以简呢个系列朋友拣左滋补桃红,系红枣桂圆加黑糖桃胶,整体feel到好养颜滋补嘅主角,黑糖桃胶微甜有咬口。-🥭 甘露椰香冰雪 $48见到几多人喝呢个,芒椰味明显,唔会太甜,除了沙冰也有芒果同椰果,口感丰富,够大杯,夏天饮完一流。-🍇仲夏夜之梦$38雪碧加蝶豆花果冻同葡萄果冻,颜色外型好岩打卡,口感丰富。-📍初芋旺角西洋菜南街2N号新江大楼地舖
🥚赏鲜小拼盘3号 $58
🍧重量级冰极芋圆锅 $128
🥥滋补桃红 $48
黑糖桃胶系列有4款 养生既人可以简呢个系列
🥭 甘露椰香冰雪 $48
🍇仲夏夜之梦$38
雪碧加蝶豆花果冻同葡萄果冻,颜色外型好岩打卡,口感丰富。
📍初芋
旺角西洋菜南街2N号新江大楼地舖