2023-06-26
.旺角人气西餐厅 | 抵食威灵顿牛柳晏昼食先$98? 真系食得过?#LA Restaurant & Dessert Bar💎 Diamond couple set dinner $498餐汤x2 + 包x2 + 前菜x1 + 主食x2 + 饮品x2🥣粟米汤加蒜蓉包似系用🌽罐头粟米蓉开既但都叫啖啖有口感、蒜蓉包就普通、顶住肚先😀🐌法式蒜香焗金螺 (4件)金螺下面有薯蓉铺底、我就惊金螺外壳唔干净无食😰另配沙律菜🤭金螺有咬口但无咩味道、另一个选择系沙律🥗如果再多啲选择就好了🥸🍖威灵顿牛柳 (七成熟)酥皮颜色焗到几靓仔😍都好大旧㖞、趁热食啦!一切开眼睇似系五成熟🤔并唔似本身叫既七成熟🫢照食都系嫩滑既、而且牛柳一啲都唔干😻仲几juicy 👏🏻酥皮就偏薄、唔系层次分明果种🫡再沾埋黑椒汁几好食架!呢个价钱叫交到功课有多啦🤣不过绝对唔系传统既威灵顿牛柳、因为酥皮下无蘑菇蓉同巴马火腿既🤗完美主义者既人勿叫😗晏就食见到先$98 (今日为止) …而且有呢个质素、难怪咁多人排队食😈🫕海龙皇脆蟹意大利饭Risotto 软硬程度唔似正式既入面有啲咬口、呢间系偏淋身少少但都系意大利饭既口感😝无咁银胃!食落系龙虾汁(
晏昼食先$98? 真系食得过?
#LA Restaurant & Dessert Bar
🥣粟米汤加蒜蓉包
🐌法式蒜香焗金螺 (4件)
🍖威灵顿牛柳 (七成熟)
酥皮颜色焗到几靓仔😍都好大旧㖞、趁热食啦!
🫕海龙皇脆蟹意大利饭
Risotto 软硬程度唔似正式既入面有啲咬口、呢间系偏淋身少少但都系意大利饭既口感😝无咁银胃!食落系龙虾汁(?)煮成、又唔会一味死咸😳只软壳蟹几有诚意、算大只同埋唔系平时手卷渣流摊果种🤩炸得好脆!一啖食哂软壳蟹同risotto有份外惊喜🥳
🍕烟熏烤肉泡菜薄饼 $88 + $30 餐汤
薄批脆脆的、芝士作为批底🧀面头有泡菜、青瓜丝同五花腩肉🐷味道偏韩风、个五花腩肉几好食👐🏻整体味道正常、我都系钟意食厚批🤭
🧃Fruit Punch 跟餐+$15 (原价$48)
橙汁加菠萝汁、有少晒生果肉🤗中规中矩、夏天解渴都OK!
🍹Peach Flower 跟餐+$15 (原价$48)
桃味加接骨木梳打😆桃味较浓、带接骨木味(好少见)🤫几特别既!
🍧 Yakult Smoothie 跟餐+$15 (原价$48)
益力多沙冰正常无期望、都浓既唔系劲稀果啲😗
总结: 绝对抵食🤤普遍威灵顿牛柳都要$300up得2-3片、呢到$300有找👻其他食物质素又OK、侍应服好好!脸带笑容又有礼、真心好少见了🫶🏻加分!!听说「LA Restaurant & Dessert Bar」由几位拥有酒店西厨经验的年轻人打理、可以多多支持😇下次可以再试其他款式☺️唔错既平民西餐厅👏🏻
**另加一服务费**
——————————————-