2024-09-03 448 浏览
最近同朋友去咗喺旺角嘅Luna Kaffe,呢间餐厅系一间价钱亲民嘅cafe,整体体验非常愉快。餐厅内部装修有一种温暖嘅氛围,布置得舒适而温馨,非常适合同朋友或家人一齐享用美食。🔶重量级安格斯牛肉汉堡伴薯条一登场就非常吸引嘅重量级安格斯牛肉汉堡🍔,一啲都冇令我哋失望。汉堡入面嘅牛肉扒非常厚实,煎得刚刚好,内里软嫩多汁,肉香四溢。搭配嘅薯条🍟,新鲜即炸,外脆内软,非常香口,超满足!🔶炭烧美国烟熏猪肋骨间BBQ酱:猪肋骨外层烧得非常香脆,内里肉质嫩滑,轻轻一撕即骨肉分离,配合甜甜嘅BBQ酱,味道非常诱人,令人一口接一口,完全停唔到🤤🔶酥皮汤是日餐汤转咗酥皮汤,今日嘅选择系海鲜汤。海鲜汤底浓郁鲜美,入面有劲多粒蚬肉,好足料。上面嘅酥皮非常酥脆,金黄香甜,撕下一块浸埋海鲜汤度,口感丰富,好好味😋🔶脆炸软壳蟹软壳蟹炸得非常脆口,外层炸粉非常薄,蟹肉甜美,好juicy有鲜味。🔶焦糖炖蛋焦糖层煮得非常完美,轻敲一下,焦糖碎开,里面嘅炖蛋绵密滑溜,口感细腻🤤。鸡蛋味好浓郁,又唔会过甜。🔶Yellow Pine (菠萝沙冰)🍍菠萝沙冰真系非常爽口,酸酸甜甜,非常醒胃,好适合夏天饮。

🔶重量级安格斯牛肉汉堡伴薯条

🔶炭烧美国烟熏猪肋骨间BBQ酱:

🔶酥皮汤

🔶脆炸软壳蟹

🔶焦糖炖蛋

🔶Yellow Pine (菠萝沙冰)
🍍菠萝沙冰真系非常爽口,酸酸甜甜,非常醒胃,好适合夏天饮。