2023-03-05 25 浏览
店舖以金色同黑色为主,低调简约,环境非常阔落,除左有堂食,仲可以拣外卖自取。餐厅亦有期间限定款式,依期就有极浓龙虾汤同极浓牛肉限定。🦞极浓龙虾汤拉面 (配龙虾尾) (期间眼定) ($198)一上枱已经闻到龙虾既香味,卖相仲好丰富,有原只龙虾尾开边、一大块叉烧、糖心蛋同紫菜。龙虾肉弹牙有鲜味,食落啖啖肉好满足。汤底亦够浓厚做到挂面效果,小尝一口鲜味十足,绝对系真材实料,十分出色❤️餐厅仲好贴心地附上铰剪同湿纸巾,方便将龙虾拆肉食。🐓极浓鸡白汤拉面($138)极浓鸡白汤系店长推介款式,汤底用上原只鸡慢煮8小时至奶白色,将鸡嘅精华提炼出嚟,满满既骨胶原,对健康及美颜非常好💆🏻‍♀️白汤饮落清甜浓郁,充满鸡味,但唔会觉得重口味。配上一大份炸牛蒡,除左卖相吸引仲好有惊喜。牛蒡系原条刨成薄片,炸至金黄香脆,食落有啲似薯片,而浸汤后就会变得烟韧。拉面配有慢煮鸡肉同豚肉烧,鸡胸口感嫩滑,豚肉叉烧肥瘦均衡,食落有嚼劲。整体黎讲拉面质素绝对对得住个价钱,店员态度亦好好,餐厅仲有几间分店,去开唔同区都可以去试下👍🏻
🦞极浓龙虾汤拉面 (配龙虾尾) (期间眼定) ($198)

餐厅仲好贴心地附上铰剪同湿纸巾,方便将龙虾拆肉食。
🐓极浓鸡白汤拉面($138)