2014-03-14
这天男友想食吉列猪排,但成个旺角都无咩几间好食~(家乐坊o个间都系麻麻~~)上openrice睇,见到有间系朗豪坊叫近又,评语又唔错,就上左去试下。我地真系成日眼阔肚窄,又叫到成台野,我地两个各自叫了个set再加多$48要左个吉列野菜。男友点的是普通的吉列豚,因为黑豚卖晒。个吉列猪排都炸得好脆好松化,而且猪排仲保留到肉汁。份量都算大份,差d食唔晒。我就点左吉列豚肉芦荀卷,豚肉质感无吉列猪排咁好,但有包芦荀,整体都算juicy~而且唔会整系食猪肉咁dry,加埋不停refill的椰菜丝,真系正!另外加点的吉列野菜,我地剩系食个set都饱到顶,但点都食埋佢。吉列野菜数量都唔少,而且炸得都好香口,个吉列南瓜好正!白饭都粒粒分明,饱满圆润,唔会煮到好烂,因为食吉列,如果d饭唔好食真系太打折扣。仲有店员会不停主动refill椰菜丝,真系抵赞!服务同食物我都好满意,食得开心又好饱的一餐。
我地真系成日眼阔肚窄,又叫到成台野,我地两个各自叫了个set再加多$48要左个吉列野菜。 男友点的是普通的吉列豚,因为黑豚卖晒。
个吉列猪排都炸得好脆好松化,而且猪排仲保留到肉汁。份量都算大份,差d食唔晒。 我就点左吉列豚肉芦荀卷,豚肉质感无吉列猪排咁好,但有包芦荀,整体都算juicy~
而且唔会整系食猪肉咁dry,加埋不停refill的椰菜丝,真系正! 另外加点的吉列野菜,我地剩系食个set都饱到顶,但点都食埋佢。
吉列野菜数量都唔少,而且炸得都好香口,个吉列南瓜好正! 白饭都粒粒分明,饱满圆润,唔会煮到好烂,因为食吉列,如果d饭唔好食真系太打折扣。
仲有店员会不停主动refill椰菜丝,真系抵赞!
服务同食物我都好满意,食得开心又好饱的一餐。
题外话/补充资料:
美中不足,环境极度阴暗,坐得唔舒服~~