2023-01-10
📌 阿来泰式地道风味 - 旺角通菜街97号地舖🗓(10/1) 星期二 ⏰ 晚上7点左右 💈特式:旺角呢间泰菜都已经有一段历史,我以前都有食过数次,我一向比佢嘅评价都唔错,见佢Openrice有近1000个正评就知大家都认同。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢地个餐牌都清晰同有好多种类嘅选择,仲会有几个2/3/4人套餐比客人选择,仲不时会推出新产品推介比客人,等我同大家讲下🇨🇷味道先。泰皇咖哩火山软壳蟹法包 - 呢个我见系店舖推介之一,亦见到其他枱客人都有叫,我觉得呢个size几好,够3~4个人食,但又唔会太大搞到食唔到其他野,软壳蟹都有成6大旧,个咖哩汁系加左蛋花个只,特别香,又唔会辣,适合大众口味。泰式无骨酸辣凤爪沙律 - 呢个沙律分量都唔细,有超过10件凤爪,酸辣度都适中,沙律菜亦好新鲜,好fresh好开胃。泰式炒什菜 - 个炒什菜入面有唔少种类,包括椰菜/菜芯/芥兰/红萝卜/粟米芯/菇,味道清清地,好有家的味道。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛饮品 - 饮茶就有一般咖啡/奶茶/柠茶/柠水/朱古力/够华田,另外当然有椰青/泰式特饮,同泰象啤酒。🍽环境:餐厅就系正正常常泰式餐厅装修,有
🗓(10/1) 星期二 ⏰ 晚上7点左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
🍽环境:餐厅就系正正常常泰式餐厅装修,有两层坐位,大约有17~18张枱,环境都干净整洁,地点十分方便,同地铁站只系2~3分钟脚程。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服务:店员服务态度好好,会向客人介绍menu同推介菜式,亦会关心客人食辣嘅程度都作出介绍等等。
💰💸价钱:叫左呢3样野,埋单都系$300,为返只系大约$100一道𩠌,有一个大份量嘅主食,而且其他食物食量都唔细,质素又好,以泰菜嚟讲都算几抵食。
🐲💬总结:我由好耐之前已经有食开呢间泰菜,加上旺角区其实泰菜嘅比例唔算多,呢间除左交通方便,价钱同味道都有返咁上下,所以我都会keep住帮衬。
推荐指数:❤️❤️❤️❤️🤍