2023-12-14 306 浏览
我最近Lunch 午餐 试佐间"大山日本料理"系喺旺角嘅一间日本餐厅,整体上感觉好唔错。我同朋友一人叫佐个包括鳗鱼饭、日式窝烧乌冬,另外再叫佐份小食: 牛舌。鳗鱼饭方面,鳗鱼新鲜,烤得刚刚好,外脆内软,酱汁浓郁而唔腻口,配埋白饭食更加美味。整体嚟讲,系一道不错嘅鳗鱼饭。日式窝烧乌冬就简单而美味。乌冬面条煮得够弹牙,窝烧酱汁味道不错,微甜微咸,同乌冬好搭。加埋蔬菜、海鲜同肉类,增加咗层次感。总括黎讲,系一道好饱足嘅日式料理。牛舌方面,牛舌肉质鲜嫩多汁,煮得好滑顺。炭烧嘅香味好迷人,酱汁酸甜好开胃。呢道菜简单而美味,系一个值得一试嘅选择。总括而言,大山日本料理嘅食物质素唔错,味道好好。鳗鱼饭、日式窝烧乌冬同牛舌都系不错嘅选择。服务方面都好友善,整个用餐体验都令人感到舒适。下次我肯定会再去试其他嘅菜式。

鳗鱼饭方面,鳗鱼新鲜,烤得刚刚好
,外脆内软,酱汁浓郁而唔腻口
,配埋白饭食更加美味。整体嚟讲,系一道不错嘅鳗鱼饭。

鳗鱼饭

2023-12-07