2018-12-15
刚踏进餐厅,霓虹灯带紫的灯饰十分有趣店内传来浓烈的椰香味,套餐$198放题打边炉,大部分渌料都可无限追价,食物质素以这价位来说相对高质,酱料亦都齐全葱,蒜,辣椒等,不过一定要是泰式酱,沾落食物嘅味道酸酸甜甜,别有一番泰式味道。呢一日汤低点咗冬阴公汤因为伙伴唔太食辣嘅关系,所以叫咗小辣,汤底椰香重,同时相对鲜甜,因汤底里面放咗好多大虾同青口. 打边炉以外,火锅店居然有泰色生菜包同泰式凤爪生菜包味道香,因为放多咗肥猪肉,口感更为滑口及香口,对我来讲我几钟意,不过唔食肥嘅人,可能尚有保留。火锅配料绝对齐全,牛肉,羊肉,猪肉应有尽有我最钟意五花腩同排骨,五花腩油脂丰富,弹牙。而我第一次用排骨打边炉,居然有意外惊喜,肉味突出,间格软骨味道爽口新奇 同时亦可以追加海鲜拼盘都系几十蚊海鲜新鲜,居然有两只鲍鱼,同埋拳头咁大只嘅螺头,呢个价钱相当抵食👍最紧要系最为抵赞嘅系边间餐厅嘅上菜速度系可以用赛车黎比美,前𠮶头叫完唔使5分钟就上枱,而比嘅份量亦都十分慷慨。甜品虽然冇雪糕,但系有几款泰式嘅传统甜点相当唔错💕
呢一日汤低点咗冬阴公汤
打边炉以外,火锅店居然有泰色生菜包同泰式凤爪
火锅配料绝对齐全,牛肉,羊肉,猪肉应有尽有
同时亦可以追加海鲜拼盘都系几十蚊
甜品虽然冇雪糕,但系有几款泰式嘅传统甜点相当唔错💕