嚟到旺角一定要食糖水,去到广华街有咁多间糖水铺,见到呢间几多人排队,走港式校园风,好有中学年代感!啲名都好有特色又啊sir,miss,明星名都有,真系走90年代日系港风🤣我食仲甜品ok,可能系雪糕,朋友食嘅紫米露就好稀,好淡,好唔得😂🍴广抹凉子 $49 (7/10)卖相就一般啦,一上枱好似碗汤咁😂有Haagen dazs抹茶雪糕,水晶珠,小丸子,红豆,凉粉,抹茶奶昔,份量都几足,抹茶奶昔有抹茶味唔会太甜,红豆都淋,甜甜哋,凉粉偏硬身,小丸子烟韧,水晶珠一咬就爆好爽口,Haagen dazs抹茶雪糕香浓抹茶味唔会太甜,整体嚟讲都几夹几唔错!推荐指数: 7/10个人觉得几唔错嘅,雪糕甜品几ok,应系系雪糕甜品好难整得唔好食,但朋友食中式传统糖水就真系唔得,食咗啖都觉得好稀冇乜味,唔食传统嘢应该就唔伏😂

🍴广抹凉子 $49 (7/10)

推荐指数: 7/10