之前朋友介绍带路,有一间有「前金凤班底」主理既扒房「金翠餐厅」,仲标榜好平好抵食,仲要系免收加一,咁就梗系去试下好唔好食啦。餐厅环境较暗,座位都少许舒适。一坐低,侍应就即刻问我地饮红汤定白汤,而且服务都唔差。咁样都几好,当谂紧食咩嘅时候,已经送上有餐汤饮同餐包食啦。最后我哋叫咗个金翠铁板餐「鸳鸯扒(猪扒及鸡扒)$70」,配:餐汤、牛油餐包、餐饮。送餐嘅时间都好快,而且个模式都好似金凤。铁板餐送上时会问你要黑椒汁定蒜蓉汁。「白汤+餐包」白汤系忌廉汤,饮落去唔会觉得太浠,味道刚刚好不会太咸,餐包亦都经过翻热,食时加入牛油更正。「鸳鸯扒(猪扒及鸡扒)」猪扒同鸡扒都算大块而且有厚度,有惊喜,味道唔错刚刚好。「冻奶茶少甜」茶味浓郁唔错。最后,整个餐食物都不过不失,以呢个价钱黎计,已经系好好啦。

鸳鸯扒

「冻奶茶少甜」茶味浓郁唔错。

最后,整个餐食物都不过不失,以呢个价钱黎计,已经系好好啦。
2016-10-17
鸳鸯扒
  • 鸳鸯扒(猪扒及鸡扒)