2019-02-11
🇭🇰旺角🦀原只软壳蟹香草意面 88HKD其实我好中2意面既口感🙊所以我犹豫左下都系拣佢 (因为馒鱼都好吸引😩 软壳蟹炸得几香 入面都好juicy size就的的骰骰咁 不过以呢个价来讲其实抵既🙆🏻 但个香草意粉唔系我对我口味 我觉得阵味怪怪地 唔系我杯茶 但👦🏻话似carbonic 所以都几好食 ?我十万个问号 睇来我地口味越来越远🤦🏻♀️🦐老虎虾天使面 78HKD呢个真系好surprise!主要系老虎虾烧得好到水准!我要好认真同你讲一下 佢既虾肉本身新鲜 所以食落爽口弹牙 而佢既调味惹味 适当既盐份岩岩好调起左只虾既鲜甜 仲带点烧过既香气 食左第一啖我就同👦🏻讲 真系好好食阿🌝虎视眈眈佢既另一边😂 唔系夸张 不过唔知佢后面可唔可以keep住呢个水准🧐另外天使面系上下煎过 好似(饭焦)既面焦🤪 比虾惊艳左 面就还好啦 食落都好香既 但我地唔知点食好 撩到好核突🤦🏻♀️呢款其实有好多野 又沙拉 又薯角 又天使面 都算抵食 私心来所有野都唔要 换多两只虾🤣🥔薯角 +6HKD一拎上来就好香 好热辣辣 一定好食既 即叫即整 ⛄️ 外层香脆 内里软绵 沾上番茄酱 冇野要挑剔既😚🐓水牛鸡翼 4HKD
🦀原只软壳蟹香草意面 88HKD
🦐老虎虾天使面 78HKD
🥔薯角 +6HKD
🐓水牛鸡翼 4HKD/1PC
其实佢应该系咩味 我都唔系好清楚😂但抚心自问 佢就真系煎得外皮好香 个酱重口 显得鸡肉冇咩味 不过 胜在佢锁实左肉汁 所以食起来都唔错
🌭煎米肠 3HKD/1PC
里面系包米既 眼就见到啦 但食落好似同普通肠差别唔大 🧐唯一唔同既 就系口感上食到一粒粒米既软糯 但叫得米肠我会想个米味重返D🙈
🍕薄饼 6HKD
比我拣我会再拣既小食 🙈薄饼名符其实既薄 煎得香口又脆 配上一pat咖哩酱汁 又真系唔错食🌝但要趁热阿 冻左就会油腻左 同冇咁香脆
🍄芝心大菇 16HKD
不愧系我冒住饱死 冒住👦🏻既冷眼都坚持要点既小食 成个菇都好juicy 无论系佢本身定系上面既酱汁 最正系佢配既吞拿鱼酱配上菇菇既口感🙈我地一致觉得好唔错
🍹青苹果薄荷荔枝绿茶 +20HKD
全餐最伏😂千祈唔好点!佢上既时候见佢咁靓既绿 仲以为会好好饮😏之后系👦🏻抢左一啖来饮 就安心饮自己果杯啦😂😂😂 佢既绿茶唔太涩 但唔暖唔热咁 苹果酱落得唔够多 冇味 荔枝更加唔洗讲 本身就唔出味🧐结果就变左绿茶加薄荷?但绿茶唔系香果款 成杯野都唔淡唔咸咁 有几个荔枝黏上苹果酱 食紧荔枝变食苹果¿太搞笑啦 望住👦🏻饮哂佢
🍹菠萝特饮 +12HKD
呢杯一来白雪雪咁 我仲惊冇味 点知捞一捞 个味出哂来 好fresh既菠萝味 又唔会过甜 仲有菠萝食 🌝 不愧系招牌 系真系好饮🤭可能经历左上面果杯 呢杯拎左满分😂😂